Gezamenlijke voogdij ondanks weigering van de moeder

Een rechtbank kan ook, tegen de wil van de moeder, de gemeenschappelijke zorg bepalen voor een buiten het huwelijk geboren kind. De voorwaarde is dat dit overeenkomt met de belangen van het kind.

Een rechtbank kan ook de gemeenschappelijke zorg van een niet-huwelijkse kind opleggen tegen de wil van de moeder. De voorwaarde is dat dit overeenkomt met het belang van het kind.



Het Berlijnse Hof van Beroep heeft geoordeeld dat een rechtbank, zelfs tegen de wil van de moeder, de gezamenlijke voogdij kan regelen over een kind dat niet getrouwd is geweest. is een voorwaarde dat dit in het belang van het kind, zoals de Vereniging van Familierecht in de Duitse Orde van Advocaten de hoogte stelt gedaan (dossiernummer: 16 U 86/10)



In dat geval wordt de ongetrouwde ouders vechten om de voogdij over hun kind.. De moeder, bij wie het kind woont, weigerde gezamenlijk gezag. De vader wilde deelnemen aan het gezag over het kind of op zijn minst gebruik maken van de woning bepalen voor het kind alleen.



De rechtbank de toepassingen van de vader ontslagen terug. Hij had echter enig succes voor de Superior Court. De rechters gerenderd beide ouders het gezag over hun kind. Hoewel de vigerende wetgeving niet voorziet in een gezamenlijk gezag als de moeder dit geweigerd. Het Federale Constitutionele Hof in juli 2010, maar besloten dat ouders kunnen krijgen op verzoek van een ouder gezamenlijk gezag, waarbij dit in het belang van het kind.



In dit specifieke geval had vader en kind relatie van vertrouwen, beide ouders zijn naar het kind loyaal. Het zou daarom in het belang van het kind zijn als ouders samen konden beslissen over belangrijke zaken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief