Sla afzonderlijke PDF-pagina's op in Mac OS X

Handleidingen en handleidingen worden vandaag meestal als PDF-bestand verspreid. Niet een paar zijn erg mooie brokken en bestaan ​​uit enkele tientallen, vaak zelfs enkele honderden pagina's. Maar je hoeft ze niet allemaal te redden.

Handleidingen en handleidingen worden vandaag meestal als PDF-bestand gedistribueerd. Niet een paar zijn erg mooie brokken en bestaan ​​uit enkele tientallen, vaak zelfs enkele honderden pagina's. Maar je hoeft ze niet allemaal te redden.



Wie een korte versie van een dergelijk werk wil maken of gewoon individuele pagina's als een nieuwe PDF wil opslaan, kan op de Apple onder Mac OS X met een truc moeiteloos afzonderlijke pagina's extraheren. Als de PDF niet alleen-lezen is, opent u het PDF-bestand in het Mac-voorbeeldprogramma. Houd vervolgens de Apple / Command-toets in het zijbalkoverzicht ingedrukt en klik op de pagina's die u afzonderlijk wilt opslaan. Kopieer ze naar het klembord met de opdracht "Bewerken | Kopiëren" of de sneltoets [Apple] [C]. Roep dan de opdracht "Bestand | Nieuw van klembord" op om een ​​nieuw PDF-document te maken van de gekopieerde pagina's.

Popular

Recent Posts

Blogarchief