Werktijdenfraude rechtvaardigt opzegging zonder kennisgeving

Er moet op zijn minst enig vertrouwen zijn tussen de werkgever en de klant. Bijvoorbeeld als het gaat om het invoeren van werkuren. Als de werknemer vals speelt, kan hij worden weggegooid. kart Werktijdregistratiekaart: werknemers moeten altijd correcte informatie geven over hun werktijden.

Medewerkers moeten altijd correcte informatie geven over hun werktijden. Anders riskeert u een beëindiging zonder kennisgeving. Dit werd beslist door het Arbeidshof van de deelstaat Rijnland-Palts (Ref.: 10 za 270/12). Het vonnis wordt door de Duitse Orde van Advocaten genoemd.



In het onderhavige geval was een werknemer die in een museum aan de kassa had gewerkt, ontslagen. Daar moesten de werknemers hun werktijden zelf registreren in zogeheten tijdtotalenkaarten. De kassier had meerdere werktijden op geregistreerde dagen, waar zij aantoonbaar niet in het museum was. Toen de werkgever erachter kwam, stopte hij de vrouw zonder kennisgeving. De werknemer ging vervolgens naar de rechtbank.



Zonder succes. Als werkgevers hun werknemers toestaan ​​de werktijd zelf te documenteren, moeten ze erop kunnen vertrouwen dat ze correcte informatie verstrekken. Iedereen die opzettelijk misbruik maakt van dit vertrouwen mag een beëindiging zonder kennisgeving verwachten. In een dergelijk geval kan van de werkgever redelijkerwijs niet worden verwacht dat hij de arbeidsrelatie voortzet.



Medewerkers kunnen ook niet beweren dat zij verkeerd begrepen en abusievelijk onjuiste informatie hebben verstrekt. De werkgever moet ervan uitgaan dat de invoer in de tijdtotalenkaarten correct en tijdig is.

Popular

Recent Posts

Blogarchief