Contante bijdragen: probleem terugbetalingen

Premies voor ziekteverzekering zijn sinds 2010 fiscaal aftrekbaar. Belastingplichtigen die vorig jaar een premierestitutie kregen van 2009, konden echter hier problemen ondervinden, legt de Belastingbetalersvereniging in Berlijn uit.

Premies voor ziekteverzekering zijn sinds 2010 fiscaal aftrekbaar. Belastingbetalers die in 2009 vorig jaar premies hadden ontvangen, konden hier problemen ondervinden, zegt de federale belastingbetalersvereniging in Berlijn.



Bijdragen voor ziekteverzekering kunnen nu beter worden afgetrokken van belastingen. Maar wie betaald vorig jaar bijdragen in 2009, kon krijgen in de problemen hier. Omdat het in principe te beperken kortingen, het aftrekbare bedrag. Echter, dit probleem is omstreden. "Volgens sommige deskundigen kan premierestituties vanaf 2009 niet gedaald effect heeft op de aftrek hoeveelheid van de ziektekostenverzekering premies in 2010, sinds 2009, de bijdrage ziektekostenverzekering - of helemaal niet - in veel mindere mate van de belasting beïnvloed", zei Anita Käding de belastingbetalers Association. "Deze positie is tegen de belastingautoriteiten."



Betrokken partijen moeten daarom vanaf 2009 premies terugbetalen in de belastingaangifte van 2009. "Hoewel dit afzonderlijk aan het belastingkantoor moet worden uitgelegd, leidt het regelmatig tot weinig of geen negatieve belastingeffecten", legt Käding uit. De belastingaangifte moet in het licht hiervan worden voorbereid of de belastingaanslag moet dienovereenkomstig worden gecontroleerd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief