Ga gewoon een keer zitten - verander je houding vaker

Staan voor uren of de hele dag zitten: iedereen die tijdens zijn werk in dezelfde positie blijft, beschadigt zijn spieren en immuunsysteem. Om ziekten te voorkomen, zouden werkende mensen hun houding vaker moeten veranderen. we Iedereen die lang en hard aan zijn bureau zit, kan problemen krijgen.

Het urenlang in dezelfde positie stoppen is ongezond. Dit geldt voor kappers die de hele dag staan, maar ook voor kantoormedewerkers die gewoon zitten. Sommige spieren zijn zo overbelast, anderen stinken, waarschuwt Anette Wahl-Wachendorf van de Vereniging van Duitse fabrieks - en fabrieksartsen in Duitsland (VDBW). Om ziekten te voorkomen, zouden werkende mensen daarom verschillende keren per dag bewust hun houding moeten veranderen.



Een kapper die van veel houdt, kan het beste een paar klanten laten gaan zitten, raadt Wahl-Wachendorf aan. Kantoormedewerkers of vrachtwagenchauffeurs, aan de andere kant, fietsen het best om te werken - een vergoeding voor urenlang zitten. Aan het einde van een werkdag had iedereen zijn lichaam op verschillende manieren moeten verplaatsen.



Degenen die binnenshuis werken in gesloten ruimtes zonder natuurlijk licht en lucht uit het airconditioningsysteem, zullen ook meer tijd elke dag doorbrengen brengt door in de frisse lucht. Een goed begin is om tijdens de lunchpauze direct voor de deur te stappen, zegt Wahl-Wachendorf. Dat houdt het immuunsysteem op zijn tenen - en meestal ook de stemming verheft.

Popular

Recent Posts

Blogarchief