Kleine banken geven vaak goede rente op overnight geld

De rente in Europa is nog steeds laag. De gevolgen voor spaarders: "Toen de dag geld prijzen naar beneden in de afgelopen maanden zijn gegaan", zegt Max val van de FMH financieel advies in Frankfurt.

De rente in Europa is nog steeds laag. De gevolgen voor spaarders: "Toen de dag geld prijzen in de afgelopen maanden zijn gegaan, naar beneden," zegt Max val van de FMH financieel advies in Frankfurt



Bij het zoeken naar een goede rente Beleggers moeten daarom biedt ook klein. nemen of onbekende banken in beeld. "Dergelijke instellingen bieden vaak veel betere daggeldrente dan grote." Volgens FMH bieden veel banken meer dan 2 procent rente op deposito's op girale geldrekeningen dankzij de depositogarantie van de staat, zoals het geval is bij grote en bekende banken.



"Dat ligt boven de inflatie", zegt Herbst. Volgens het Federale Bureau voor de Statistiek was de inflatie in mei 1,9 procent. Volgens FMH kunnen klanten momenteel tussen 1,60 en 2,49 procent rente ontvangen op stortingen vanaf € 1.000 op een rekeninggeldrekening. Voor deposito's van meer dan € 10.000 zijn er rentepercentages tot 2,51 procent.



Deadline: de hierboven vermelde rentetarieven werden op 21.06.2012 verhoogd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief