Een gebalanceerd en gezond dieet brengt aanstaande moeders en hun kinderen goed door tijdens de zwangerschap. Uit veiligheidsoverwegingen moeten rauwe melkproducten zoals zachte kaas of feta worden weggelaten.
Rauwe melkproducten kunnen schadelijke bacteriën voor het ongeboren kind bevatten, de zogenaamde listeria. "Hoewel listeriose zelden schade veroorzaakt, kan de aanstaande moeder het risico verkleinen door aandacht te schenken aan haar eten", zegt Christian Albring, gynaecoloog van het netwerk Healthy in Life. Het initiatief wordt gefinancierd door het federale ministerie van voeding. Zegt op de doos, het bericht "met rauwe melk", moeten zwangere vrouwen uit voorzorg het te vermijden. Een uitzondering op lange vormen rijpe harde kazen, zoals Emmentaler.
zachte kaas gemaakt van gepasteuriseerde melk, zoals camembert, kaas oppervlaktevet als Harzer, gebeitst kaas of roomkaas van open houders zoals feta of feta kaas anderzijds kan opnemen door de productie en opslag van Listeria. Daarom moeten zwangere vrouwen niet beter eten deze rassen.
zijn veilig voor zwangere vrouwen alle harde, stevige kazen uit warmtebehandelde melk. Ze moeten echter beter de schors verwijderen voordat ze eten.