Modieuze schoenen voor senioren

de De klassieke seniorschoen is comfortabel, maar ziet er erg ouderwets uit. Ook bieden de fabrikanten van modieuze schoenen modellen met gezonde voetbedden en bijpassende schoenbreedte.

Oudere voeten hebben andere vereisten. Daarom kunnen senioren gewoonlijk de algemene schoenentrend niet volgen. Ze hoeven echter geen gebruik te maken van ouderwetse modellen.



Senioren moeten aandacht schenken aan het veranderen van voetbedden bij het kopen van schoenen. Het interieur van de schoen is vervolgens zo ontworpen dat afzettingen afzonderlijk kunnen worden uitgewisseld. "Er is voldoende ruimte om orthopedische voetinzetstukken te plaatsen," legt Claudia Schulz van de federale vereniging van de schoenen - en lederwarenindustrie in Offenbach uit. Maar senioren hoeven niet bang te zijn dat dergelijke schoenen automatisch ouder en muf lijken. "Veel fabrikanten combineren nu mode en comfort." Het hoeft dus geen orthopedische gezondheidsschoen te zijn.



Naast de eenvoudige schoenmaat is de schoenmaat ook cruciaal. Het geeft aan hoe smal of breed de schoen is en wordt gegeven in letters in de volgorde van het alfabet. Standaard schoenen hebben meestal een breedte van F of G. Oudere mensen moeten vaak vechten met gezwollen voeten en moeten daarom minstens tot een H-breedte reiken. Voor laarzen zijn variabele schachtbreedtes belangrijk, zodat het kalf niet wordt beperkt. Dit is waar veters of elastische inzetten van stretchmateriaal helpen.



De enige vereist flexibiliteit. Het moet antislip zijn en een dempend effect hebben. Vooral zogenaamde PU-zolen, dus de zolen van het plastic polyurethaan, zijn geschikt voor senioren. Dit zijn geschuimde zolen met een luchtige kern. Ze zijn erg licht en dempen de treden tijdens het hardlopen. Sommige schoenen hebben ook een geïntegreerde schokdemper in het hielgebied, wat voor stabiliteit zorgt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief