Oudere zorgverleners hebben baat bij preventieaanbiedingen

Het werken met mensen die zorg nodig hebben, brengt fysieke en mentale problemen met zich mee voor oudere professionals, in het bijzonder. U moet daarom preventieaanbiedingen nemen. Vier Duitse ziekenhuizen hebben nu de kans gekregen om dit als onderdeel van een studie te doen. ältere pflegekräfte sollten präventionsmaßnahmen ergreifen, um die belastungen im job besser zu bewältigen. Oudere zorgverleners moeten preventieve maatregelen nemen om de werklast beter te beheren. Mantelzorgers worden blootgesteld aan hoge niveaus van fysieke en mentale stress. Daarom is niet iedereen in staat om tot zijn pensioen in zijn beroep te werken.



Get oudere werknemers, echter, psychologische ondersteuning, lijken ze beter met de uitdagingen van hun beroep te gaan. Dit wordt gesuggereerd door de Duitse Vereniging voor psychosomatische geneeskunde en medische Psychotherapie (DGPM) en de Duitse Vereniging voor Occupational and Environmental Medicine (DGAUM) naar aanleiding van een studie.



onderzoekers van Heidelberg en Ulm waren op vier Duitse ziekenhuizen 115 verpleegkundigen voor hun studie rekrutiert. Es meerderheid waren vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar. De helft van hen nam deel aan een preventieprogramma, de andere helft diende als een controlegroep.



De deelnemers aan het programma kwamen acht keer binnen drie maanden bijeen. Onder begeleiding van een psycholoog bespraken ze bijvoorbeeld hoe je realistische doelen kunt stellen, welke paden om te gaan met uitputting, en de voordelen van het werken tussen generaties. Na afloop van het programma verklaarden de aanwezigen dat ze 's avonds beter af waren en minder prikkelbaar.



Studie

Popular

Recent Posts

Blogarchief