Karton, schaar en knutsellijm: maak je eigen speelgoed met opa en oma

20.04.2018 Speelgoed is vaak duur. Het landt snel in de hoek en wordt een stofvanger. Waarom niet iets vaker maken? Grootouders bieden dus creatieve werkgelegenheid en spelen samen met de kleinkinderen. die begeisterung für neu gekauftes spielzeug hält oft nicht lange an - besser gemeinsam mit den enkeln basteln. Enthousiasme voor nieuw gekocht speelgoed duurt vaak niet lang - beter knutselen met kleinkinderen. Bijna alle grootouders weten dat waarschijnlijk: ze reizen met het kleinkind, het ontdekt iets - en absoluut wil het. Vooral degenen die zich in competitie voelen met de andere grootouders, hebben dan de neiging om te kopen.



Thuis aangekomen, maar het enthousiasme voor het nieuwe speelgoed duurt niet al te lang. De opgeleide opvoeder en blogger Anne Link - zelfs grootmoeder - adviseert om het zelf te doen. Als het kleinkind bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een geheugenspel, stel dan voor dat je het thuis zelf doet.



Alles wat je nodig hebt, is karton, een paar tijdschriften, een schaar en knutsellijm. Als oma, grootvader en kleinkind drie zijn, knip je uit voor elke zes tot tien kaarten van dezelfde grootte. Als het kind oud genoeg is, helpt het daarmee. Nu kiest iedereen een onderwerp: de grootmoeder, bijvoorbeeld dieren, grootvadervoedsel, kinderauto's. Iedereen snijdt overeenkomstige motieven uit tijdschriften en plakt zijn kaarten met de motieven.

Popular

Recent Posts

Blogarchief