Onderzoeker: Vertrouwen in mensen met bruine ogen is groter

Kijk in mijn ogen, kleintje! Tsjechische onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met bruine ogen meer bekend zijn dan mensen met blauwe ogen. De gezichtsstructuur speelt echter ook een grote rol. di De experimentele groep gaf de bruine ogen veel meer zelfvertrouwen.

Kijk in mijn ogen, jochie! Tsjechische onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met bruine ogen meer bekend zijn dan mensen met blauwe ogen. De gezichtsstructuur speelt echter ook een grote rol.



Mensen met bruine ogen zien er beter uit dan mensen met blauwe ogen. Dit is ontdekt door een Tsjechisch onderzoeksteam in experimenten. De wetenschappers presenteerden onderwerpen met foto's van 80 mannen en vrouwen. U moet de opnames beoordelen aan de hand van de oogkleur en gezichtsvorm. In mannelijke gezichten vonden de onderzoekers een verband tussen vorm en betrouwbaarheid. In het algemeen was echter geldig voor beide geslachten: de experimentele groep bracht de bruine ogen veel meer vertrouwen, zoals de experts schrijven in het online tijdschrift "PLOS One".



"Het heeft minder oogkleur dan de gezichtsstructuur met bruine ogen", zei bioloog Karel Kleisner van de Charles Universiteit in Praag. Hun gezichten met vrij brede mond, ronde kin en grotere ogen hebben de voorkeur als het op vertrouwen aankomt. De ketting van oogkleur en gelaatstrekken kan genetische oorzaken hebben.



Mannen met bruine ogen zullen ook worden beschreven als dominant, volgens eerder onderzoek, zoals de onderzoeksgroep uitlegde. "De oogkleur kan twee verschillende signalen tegelijkertijd uitzenden", staat er in de studie.

Popular

Recent Posts

Blogarchief