Eucalyptusolie werkt goed voor koude luchtwegen

De eucalyptusboom is een van de belangrijkste medicinale kruiden voor verkoudheid. Het draagt ​​op verschillende manieren bij aan verlichting, legt ohannes Gottfried Mayer van de onderzoeksgroep Klostermedizin uit. wenn die nase dicht ist, hilft eukalyptusöl. (bild: heiko wolfraum/dpa) Als de neus strak zit, helpt eucalyptusolie. (Foto: Heiko Wolfraum / dpa)

De eucalyptusboom is een van de belangrijkste geneeskrachtige planten voor verkoudheid. Het draagt ​​op verschillende manieren bij aan verlichting, legt Ohannes Gottfried Mayer van de onderzoeksgroep Klostermedizin uit.



Eucalyptusolie is goed voor verkoudheid in de luchtwegen. Dit wordt aangegeven door Johannes Gottfried Mayer van de onderzoeksgroep Klostermedizin van de universiteit van Würzburg. "De eucalyptusolie heeft een antiseptisch en expektorierend effect, dat wil zeggen, het bevordert de uitstoot van de hoest of Schnupfensekrets, waardoor de secretie niet alleen vloeibaarder wordt, maar ook sneller wordt afgevoerd." Bovendien zijn anti-inflammatoire en anti-astmatische effecten aangetoond.



Bovendien heeft de olie ook verkoelende en anti-convulsieve eigenschappen. "De olie kan de kleinste takken sinussen en luchtwegen, waar het effect ontvouwen voeren," zegt Mayer. Daarom zou hij aanbevelen voor verkoudheid de luchtwegen. Toegepast, zowel intern als extern geschikt in de vorm van zalven of inhalaties.



Niet voor inwendig gebruik, het is voor mensen die last hebben van ontstekingsziekten in het maag-darmkanaal en in de galwegen of ernstige leverziekte lijden. Bij zuigelingen en peuters moeten preparaten met eucalyptusolie niet op het gezicht worden aangebracht, benadrukt Mayer. Eucalyptusolie wordt gewonnen uit de bladeren van de eucalyptusboom, een van de grootste bomen ter wereld met een hoogte tot 70 meter.

Popular

Recent Posts

Blogarchief