Je eigen hobby's zijn vooral belangrijk voor tweelingen

Rijden of dansen, piano en fluit: Ouders moeten hobby's met een tweeling mogelijk maken. Omdat dit meer is dan alleen een tijdverdrijf. geschwiste Broers en zussen willen graag vergelijken. Alleen geschikt voor tweelingen, dit kan een competitieve match worden.

De eeuwige competitie: onder broers en zussen is hij vaak een probleem. Nog scherper, deze vergelijking gebeurt echter met een tweeling. Omdat ze zich tegelijkertijd in dezelfde ontwikkelingsfase bevinden, is directe concurrentie moeilijk te vermijden.



Voor ouders kan dit een speciale uitdaging zijn, zegt Dana Urban van de federale conferentie over pedagogisch advies. Het is belangrijk om elk kind zo zelfstandig mogelijk te bekijken, zoals het zoeken naar verschillende sporten of hobby's om de individuele sterke punten van de tweeling te promoten, zodat ouders kinderen kunnen helpen hun plek in het gezin te vinden, legt Urban uit. Dit voorkomt rivaliteit en geeft kinderen de mogelijkheid om hun eigen weg te vinden.



Urban raadt ouders ook aan hun sterke kanten te blijven tonen aan kinderen: je bent misschien niet zo goed in het geven van een lezing, maar je bent geweldig in wiskunde. Dit ontlast de nakomelingen van het feit dat ze in bepaalde dingen zo goed moeten zijn als de ander. Ouders kunnen ook hun dagelijks leven egaliseren als elke tweeling van tijd tot tijd iets met een ouder mag doen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief