Gehandicapten mogen speciale ontslagbescherming verliezen

Mensen met een handicap hebben grote nadelen op de arbeidsmarkt. Dat is de reden waarom ze speciale bescherming genieten in geval van beëindiging. De getroffenen kunnen deze bescherming echter ook verliezen. gekündigt Werknemers die zijn ontslagen, kunnen niet met terugwerkende kracht beweren ernstig te zijn gehandicapt.

Mensen met een ernstige handicap hebben grote nadelen op de arbeidsmarkt. Dat is de reden waarom ze speciale bescherming genieten in geval van beëindiging. De getroffenen kunnen deze bescherming echter ook verliezen.



Achteraf kan ernstig gehandicapte deze bescherming geen beroep doen, waarschuwt de Vereniging van Sociaal Recht van de Duitse Orde van Advocaten (DAV), het citeren van een beslissing van de regionale arbeidsmarkt Hof in Keulen (Ref. 10 Sa 1207-1210). De zaak: Een bediende was in januari toegepast op de mate van ernstige invaliditeit te verhogen tot 50 procent



In maart werd de vrouw ontslagen.. Na de ernstige invaliditeit niveau in de zomer aan de orde gesteld, niet eens dat ze met het ontslag en verwezen naar hun handicap. Om deze reden zou het in hun geval de toestemming van het Integratiebureau vereisen.



Het vonnis: de beëindiging is effectief, oordeelde de rechtbank. De vrouw verbeurt haar speciale bescherming. Want de mate van haar ernstige handicap was met terugwerkende kracht verhoogd slechts vier maanden na haar beëindiging. Om speciale bescherming tegen ontslag te ontvangen, had de vrouw haar werkgever moeten informeren over haar verzoek - binnen drie weken na ontvangst van de opzegging.

Popular

Recent Posts

Blogarchief