Studie: seks kan hoofdpijn verlichten

Geen zin in seks en daarom doen alsof ze hoofdpijn hebben? Dat is nauwelijks geschikt als excuus. Seksuele activiteit kan zelfs migraine verlichten, suggereert een nieuwe studie. De resultaten zijn echter slechts beperkt zinvol. mi Met lumbale weerstand tegen migraine? Zestig procent van de patiënten was beter af na seksuele activiteit.

Niet in de stemming voor seks en daarom nep hoofdpijn? Dat is nauwelijks geschikt als excuus. Seksuele activiteit kan zelfs migraine verlichten, suggereert een nieuwe studie. De resultaten zijn echter slechts van beperkte betekenis.



Met migraine tegen migraine? Seksuele activiteit kan leiden tot hoofdpijn te verlichten in sommige gevallen, neurologen aan de Universiteit van Münster gezegd. Het maakte niet uit of de "behandeling" met een partner of alleen successen, schrijven de onderzoekers Anke Hambach in het tijdschrift "Cephalalgia" (hoofdpijn).



Volgens de studie, het grootste deel van de migraine-patiënten ondervraagde afgeweken voor hoofdpijn voor seks. Die werd echter steeds uit, vaak het gevoel opluchting: 60 procent van de seksueel actieve migraine patiënten beter nadien kregen. Echter, 33 procent klaagde over hoofdpijn sterker dan voorheen.



Bij patiënten met clusterhoofdpijn, hoofdpijn met extreme pijnaanvallen, voelde slechts 37 procent zich beter na de seks. De helft ging daarna slecht. Volgens de studie hebben mannen meer baat bij het pijnstillende effect.



De auteurs zijn echter van mening dat de betekenis van hun werk beperkt is. Aan de ene kant waren de antwoorden afkomstig van ongeveer 350 patiënten met een bijzonder ernstige hoofdpijn. Aan de andere kant, volgens ervaring, hebben enquêtes over onderwerpen onder de taille een paar dingen goed, zei een woordvoerder van de universiteit.

Popular

Recent Posts

Blogarchief