Jeugdreisplannen sterk beïnvloed door vrienden

Waar zou de reis naartoe moeten gaan? In deze vraag luisteren tieners graag naar hun vrienden. Ook mooie foto's van de vakantiebestemming maken meer van de smaak. Hoog gerangschikt zijn de Caraïben en de VS.

Waar moet de reis naartoe gaan? In deze vraag luisteren tieners graag naar hun vrienden. Ook mooie foto's van de vakantiebestemming maken meer van de smaak. Hoog gerangschikt zijn de Caraïben en de VS.



Als u uw reis naar tieners en jonge volwassenen kan sterk worden beïnvloed door hun vrienden. Dit suggereert op zijn minst in de buurt van een online enquête van de 11- tot 26-jarigen dat is gemaakt onder meer door de reisorganisator gesprek. Dus de mening van de vrienden voor 84 procent van de 5197 respondenten is belangrijk of erg belangrijk voor reisplanning. Nog belangrijker waren alleen foto's en video's van de bestemming (88 procent). Het reisbureau wordt slechts met 56 procent genoemd als een van de voorkeursbronnen van informatie. Sociale netwerken zoals Facebook bellen slechts 41 procent, hoewel 91 procent van de respondenten Facebook dagelijks gebruikt.



Bij het kiezen van reizen zijn strand en zon de belangrijkste criteria voor de meesten (74 procent). Dit wordt onmiddellijk gevolgd door de prijs (62 procent). Als het op reisgenoten aankomt, willen de meeste respondenten (38 procent) met zoveel mogelijk vrienden vakantie vieren - slechts de helft van hen belt zijn eigen partner (19 procent). Voor de meest populaire bestemmingen staat de Cariben bovenaan de lijst (79 procent), op de voet gevolgd door de VS (74 procent).

Popular

Recent Posts

Blogarchief