Hartpatiënten moeten altijd sjaal

dragen Mensen met hartziekten hebben het moeilijk met verschillende seizoenen. In de winter is het de koude lucht die de schepen vervuilt. De getroffenen moeten zichzelf goed beschermen en zich niet accumuleren tot piekomstandigheden bij bijzonder lage temperaturen. ei Een sjaal over de mond verwarmt de koude lucht. Dit beschermt de hartvaten bij inademing.

Mensen met een hartaandoening hebben het moeilijk met verschillende seizoenen. In de winter is het de koude lucht die de schepen vervuilt. De getroffenen moeten zichzelf goed beschermen en zich niet accumuleren tot piekomstandigheden bij bijzonder lage temperaturen.



Als de patiënt onder het vriespunt is, moeten hartpatiënten een sjaal licht over hun mond en neus trekken in de open lucht. Dus ademen ze alleen voorverwarmde lucht in en voorkomen zo de koude druk op hun kransslagaders. Anders zouden de vaten vernauwen en zou het hart tegen een grotere weerstand moeten pompen. Dit wordt aangegeven door de Duitse Hartstichting in Frankfurt. Hoe stressvol de kou is, hangt ook af van de weersomstandigheden: een heldere, windstille dag met min tien tot min vijf graden zou dus veel aangenamer kunnen zijn dan tegenwind op min vijf of min drie graden.



Wanneer de min-temperaturen dubbele cijfers zijn, moeten hartpatiënten zoveel mogelijk buiten bewegen vermijden, met name sneeuwschokken, zo adviseert de stichting. Als ze zich plotseling gevoeliger voelen voor kou dan normaal, kun je het beste meteen met hun arts praten en de behandeling laten aanpassen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief