Kosten kunnen het letselpensioen

verhogen lkw-fahre Vrachtwagenchauffeurs ontvangen vaak extra voedsel en overnachtingskosten. Maar ze hebben ze niet nodig als ze in hun voertuig blijven.

Niet iedereen besteedt ook werkgerelateerde uitgaven. In dit geval moeten de betalingen aan het salaris worden toegevoegd en aan het inkomen worden toegevoegd. Belangrijk als het gaat om het niveau van het letselpensioen.



Bij de berekening van het jaarinkomen moet de wettelijke ongevallenverzekering ook rekening houden met de kosten. De voorwaarde is dat de uitgaven het inkomen hebben verhoogd en de gemaakte werkelijke kosten niet hebben gedekt. Dit werd beslist door het Bayerische Landessozialgericht (Zie:. L 3 U 619/11), zoals de Groep van Sociaal Recht van de Duitse Orde van Advocaten (DAV) informeert



In de onderhandelde geval, kreeg een vrachtwagenchauffeur vergoedingen voor zijn Away activiteiten.. Maar in feite geen extra kosten zijn gemaakt. Hij bleef in de cabine, de wagen was uitgerust met een koelkast, koffiezetapparaat en een waterkoker. Het met voedsel meegeleverde driver gebracht. Na een ongeval op het werk, ontving hij invaliditeitspensioen voor onbepaalde tijd. De beroepsvereniging heeft bij de berekening van het jaarinkomen geen rekening gehouden met de kosten. Aan de andere kant klaagde de man.



Met succes: de kosten moeten dan worden toegeschreven aan het inkomen, als er geen werkelijke extra kosten werden gemaakt, vonden de juryleden. Dus ze verhoogden het inkomen en moeten in het letselpensioen worden meegenomen.



Arbeitsgemeinschaft Sozialrecht

Popular

Recent Posts

Blogarchief