Er is nog steeds meer dan 100% zicht

Met een visie van 100 procent is dit nog niet definitief. Jonge volwassenen met gezonde ogen kunnen een gezichtsvermogen bereiken van maximaal 200 procent. Bij oudere, gezonde mensen ligt de waarde tussen 60 en 100 procent.

100 procent gezichtsvermogen is nog niet voorbij. Jonge volwassenen met gezonde ogen kunnen een gezichtsvermogen bereiken van maximaal 200 procent. Bij oudere, gezonde mensen ligt het cijfer tussen de 60 en 100 procent.



Als u het wilt verbeteren, kan een perfect afgestemde bril helpen. Dit wordt aangegeven door de Beroepsvereniging van Oogartsen van Duitsland (BVA). Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld voor scherpschutters die de kleinste doelen op grote afstand moeten herkennen. Voor hen is er een speciale "schietbril" die de visie van het individu volledig exploiteert, aldus de BVA.



In het dagelijks leven is deze verbetering relatief onbeduidend. Als je bijvoorbeeld in een auto rijdt, helpt het maar minimaal: "Als ik 200 procent zicht heb, zie ik de signalen eerder", zegt Georg Eckert van de BVA. Maar zelfs met een normaal gezichtsvermogen zien bestuurders de tekens vroeg genoeg.



100 procent zicht betekent dat de persoon een gezichtsscherpte van 1,0 heeft. De gezichtsscherpte geeft de oplossend vermogen van het oog aan. Hoe hoger de waarde, hoe beter de visie. Jongeren kunnen een waarde bereiken van maximaal 2,0, bij ouderen is de gezichtsscherpte meestal tussen 0,6 en 1,0.

Popular

Recent Posts

Blogarchief