Nederlagen en kritiek: zo leren kinderen ermee om te gaan

Velen vinden het moeilijk om fouten te verliezen of toe te geven. Vooral kinderen moeten het vaak eerst leren. Ouders moeten een goed voorbeeld zijn. rückschläge gehören zum leben dazu. das müssen eltern ihren kindern beibringen, indem sie zum beispiel eine fehlerkultur vorleben. üben lässt sich das bei gesellschaftsspielen. als übung ei Tegenslagen maken deel uit van het leven. Dit is iets wat ouders hun kinderen moeten leren, bijvoorbeeld door een foutcultuur te tonen. Dit kan worden geoefend in bordspellen. Als een oefening ei

Iedereen die zijn kind nooit genadeloos heeft verslagen in woede van mensen, weet dat nederlagen heel zwaar wegen, zelfs voor kleine mensen. En tegenslagen verwerken moet je eerst leren.



Kinderen zijn daarbij erg gericht op de ouders: het zou een goed idee zijn als ze een bepaalde cultuur van fouten aantonen, zegt Isabelle Dulleck van de online consultatie van de Federale Conferentie voor Educatieve Counseling. Parlor-spellen zijn hiervoor een goede oefening.



Als ouders merken dat hun kind, bijvoorbeeld op school, erg arm is in het omgaan met verlies of kritiek, mogen ze niet door het gangpad gaan en iets zeggen zoals je echt in het klaslokaal bent te stil, je leraar heeft gelijk. Het is beter om samen na te denken over hoe het kind het gewenste doel kan bereiken - frequentere rapportage.



Iedereen die kritiek op zijn kind heeft, kan ook proberen altijd het gewenste gedrag te formuleren. Dit vergroot de kans dat er daadwerkelijk iets gebeurt. Over Het zou leuk zijn als je je kamer tot morgen opruimt in plaats van een chaot te vertellen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief