Pas de sport aan op oudere leeftijd

Oudere mensen moeten zichzelf niet zo zwaar belasten tijdens het sporten. Omdat ze hun grenzen overschrijden, krijgen ze snel de gevolgen voor de gezondheid, bijvoorbeeld in de gewrichten. viel Veel senioren blijven op regelmatige basis fit met Nordic Walking. Echter, als de gewrichten opzwellen of de hartslag 's morgens te hoog is, moeten ze zichzelf trakteren op een kort seizoen.

Tennis, voetbal, wandelen - ouderen kunnen vele sporten blijven beoefenen. Maar je moet naar je lichaam luisteren en de training aanpassen als het te veel wordt, adviseert Prof. Ingo Froböse van de Duitse Sportuniversiteit Keulen. Maar hoe herken je overbelasting?



Bijvoorbeeld, als gewrichten rood of warm worden na 18 tot 24 uur of opzwellen, is dat een teken dat de atleet overdreven heeft verklaard, legt Froböse uit. De beste manier voor ouderen om hun hartslag 's morgens regelmatig in bed te meten, is om een ​​polsmeter te gebruiken. Na een tijdje zullen ze weten hoe hoog de puls normaal is. Als hij dan op een ochtend met vier of zes slagen groeit, betekent dat kalm blijven. Een verhoogde hartslag kan een teken zijn van een opkomende infectie.



Ouderen hoeven hun favoriete sport niet op te geven. In plaats daarvan kunnen ze de meeste sporten aanpassen aan hun eigen mogelijkheden, adviseert Froböse. In tennis wisselen ze de harde baan om voor een sintelplek, rijgen het racket anders en trainen in dubbele in plaats van singles. Voetballers kunnen op een klein veldje spelen, skiërs kunnen een langzamere ski lenen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief