In geval van astma de airconditioner op kantoor

uitschakelen Mensen met chronische longziekten zouden de airconditioning in hun werkkamer beter moeten uitschakelen. De lucht kan te droog worden, de slijmvliezen uitdrogen en de reeds gespannen luchtwegen irriteren. be In het geval van astma moeten groene planten op kantoor worden vermeden, omdat er sporen van schimmel in de potgrond aanwezig kunnen zijn.

Mensen met een chronische longaandoening kunnen de airconditioner beter uitschakelen in hun werkruimte. De lucht kan te droog worden, de slijmvliezen uitdrogen en de reeds gespannen luchtwegen irriteren.



Werknemers met astma zouden niet moeten werken terwijl de airconditioning in bedrijf is. Omdat de apparaten vaak zeer droge lucht uitstoten en ook schapenmateriaal in de kamer kunnen verdelen. Beide irriteren de luchtwegen van de getroffen patiënten onnodig. Daarom ventileer je meerdere keren per dag beter en gebruik je een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid te verhogen. Dat beveelt de longspecialist Andreas Hellmann, voorzitter van de federale vereniging van longartsen (BdP) in Heidenheim. De luchtbevochtiger moet echter regelmatig worden schoongemaakt om schimmelgroei te voorkomen.


Hellmann raadt ook aan om alle oppervlakken op de werkplek dagelijks af te vegen om te voorkomen dat stof zich in de luchtwegen verzamelt. Printers en kopieerapparaten mogen daarom ook niet in dezelfde ruimte staan ​​omdat ze irriterende stoffen zoals tonerstof en ozon uitstoten. Zelfs planten en muurbekledingen kunnen een probleem zijn. Beschimmelde poriën verbergen zich vaak achter en in potgrond, wat astmatische klachten of zelfs astma-aanvallen kan veroorzaken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief