Regelmatig wassen kan de acne verergeren

Adolescenten die het hebben hebben het meestal niet gemakkelijk: acne. De puistjes zijn niet aantrekkelijk, in de meeste verdwijnen ze weer na de puberteit. Tot die tijd mogen getroffenen de huid niet irriteren met onjuiste verzorging. akn Acne is niet het gevolg van slechte gezichtshygiëne. Om geen littekens te krijgen, mogen de puistjes niet worden weggeperst, maar worden geopend door de arts.

Adolescenten die het meestal niet hebben, hebben het niet gemakkelijk: acne. De puistjes zijn niet aantrekkelijk, in de meeste verdwijnen ze weer na de puberteit. Tot die tijd mogen getroffenen de huid niet ongeschikt behandelen.



Vaak wordt een onzuivere huidaandoening beschouwd als een gevolg van een gebrek aan hygiëne. In puberteitsgerelateerde acne is echter het tegenovergestelde het geval: meerdere malen per dag wassen kan het uiterlijk van de huid verergeren. Dit wordt aangegeven door het Instituut voor kwaliteit en efficiëntie in de gezondheidszorg (IQWiG) in Keulen. Aanbevolen voor gezichtsverzorging is het gebruik van zeepvrije wasmiddelen met een pH van 5.5. IQWiG beveelt gezondheidsinformatie op zijn portaal over antibacteriële lotions aan. Maar misschien wilt u de huid uitdrogen en de irritatie verhogen.



Ook moet het gebruik van pus-fluitjes worden vermeden, omdat dit kan leiden tot ontstekingen en littekens. Een verstandig alternatief is om een ​​arts of cosmetische praktijk te bezoeken. Daar kunnen de puistjes onder hygiënische omstandigheden worden geopend. Patiënten kunnen ook verdere behandelingsopties met de arts bespreken. Meestal is acne hormonaal en verdwijnt het voor de meeste mensen in hun vroege jaren 20.

Popular

Recent Posts

Blogarchief