Training en werk: na: stagiairs moeten

23.10.2013 toepassen Als stagiairs weten dat ze niet worden overgenomen, vallen velen eerst in een diepe put. Dan is het begrijpelijk om je eigen wonden te willen likken - maar de verkeerde strategie. werde Als leerlingen niet worden aangenomen, moeten ze snel contact opnemen met het arbeidsbureau om werk te vinden. Jongeren die door hun trainingsbedrijf zijn afgewezen, mogen niet lang inactief blijven. Het is beter, ze gaan meteen naar het uitzendbureau en melden zich aan voor het zoeken naar werk, adviseert Stefan Hardege van de Duitse Kamer van Industrie en Handel (DIHK). Samen met de consultants kunnen ze dan naar alternatieve plaatsen zoeken.

Hang niet alleen je hoofd op, adviseert Anke Schütze, loopbaanadviseur bij het Uitzendbureau Erfurt. Voor dergelijke gevallen is er hulp. Als jongeren bijvoorbeeld verdere kwalificaties willen, kan het Uitzendbureau financiële ondersteuning bieden voor vervolgonderwijs. Iedereen die een stage als kantoormedewerker heeft voltooid, kan zich bijvoorbeeld specialiseren in vervolgopleiding in de loonadministratie. Of en in hoeverre financiering mogelijk is, beslis de loopbaanadviseur.



Bij sollicitaties in andere bedrijven is een aanbevelingsbrief van de oude werkgever nuttig, adviseert Boogschutter. Het zou kunnen zeggen dat de stagiair goed werkte, maar niet kon worden overgenomen vanwege de slechte economische situatie. Dit vermijdt de veronderstelling dat de adolescent niet werd overgenomen omdat hij slecht werkte.

Popular

Recent Posts

Blogarchief