Huurder kan parabolische antenne plaatsen in de tuin

Huurders mogen een onopvallende parabolische antenne op een verborgen plek in de tuin plaatsen. Dit geldt ook als dit volgens de huurovereenkomst daadwerkelijk verboden is, meldt het vakblad "Huisvesting en verhuurrecht". Huurders mogen een onopvallende parabolische antenne op een verborgen plek in de tuin plaatsen. Dit geldt ook als dit volgens de huurovereenkomst daadwerkelijk verboden is, meldt het vakblad "Wonen en huurrecht".



Een huurder kan een parabolische antenne in de tuin plaatsen. Omdat hij een legitiem belang heeft bij het ontvangen van verschillende tv-programma's. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Regensburg (bestandsreferentie: 8 C 1715/11).



In dit geval had een huurder een grijze satellietschotel opgesteld achter in de gehuurde tuin. De tuin was door een haag aan de buitenkant slechts beperkt zichtbaar. De hospita verdedigde zich tegen de antenne en verwees naar passende clausules in de huurovereenkomst als rechtvaardiging.



De rechters verwierpen de vordering echter. De clausules in het huurcontract zijn niet tegen een test opgewassen, vonden ze. Omdat de parabolische antenne geen significante esthetische beperking is dar. Vanwege hun onopvallende kleur en de verborgen locatie was ze niet meer merkbaar dan een wasdroger of een kleurrijke parasol. Overweeg daarom de informatiebehoeften van de huurder. De hospita moet de schotelantenne


verdragen

Popular

Recent Posts

Blogarchief