Wereldbevolkingsdag: Preventie voor miljoenen vrouwen eiste

In de strijd tegen de wereldbevolking zullen 120 miljoen vrouwen wereldwijd de komende acht jaar anticonceptie krijgen. Dit heeft opgeroepen tot een internationale top van hulporganisaties op de Internationale Dag van de Wereldbevolking in Londen. i In de loop van de jaren zullen wereldwijd 120 miljoen vrouwen worden behandeld met voorbehoedmiddelen tegen anticonceptie.

In de komende acht jaar zullen wereldwijd 120 miljoen vrouwen anticonceptiva ontvangen om de exploderende wereldbevolking te bestrijden. Dit heeft opgeroepen tot een internationale top van hulporganisaties op de internationale dag van de wereldbevolking in Londen.



Achter de oproep op woensdag zijn 1.300 organisaties over de hele wereld.



Op dit moment 7,1 miljard mensen leven op aarde, Er wordt geschat dat er maximaal elf miljard euro kan worden door 2050 Elke dag uitgebreid met 227 000 meer aardbewoners. De bijeenkomst in Londen wordt georganiseerd door de Britse regering en de Bill en Melinda Gates Foundation.



"We geloven dat elke vrouw het recht en de kansen moet hebben die haar in staat stellen om te beslissen of, wanneer en hoe vaak ze kinderen wil hebben," zei de directeur-generaal van de International Family Planning Organisation (IPPF), Tewodros Melesse.



Ontwikkelingsminister Andrew Mitchell van het Verenigd Koninkrijk schatte het aantal vrouwen over de hele wereld dat 222 miljoen zou voorkomen, als ze dat zouden kunnen. De top was de eerste stap op weg naar meer anticonceptie.

Popular

Recent Posts

Blogarchief