Veel verpleeghuisbewoners hebben hulp nodig in het dagelijks leven

Slechts een zeer klein deel van de verpleeghuisbewoners kan zelfstandig met het leven omgaan. Hun actieradius kan echter worden verhoogd met eenvoudige hulpmiddelen. di Het kleurontwerp van verschillende kamers dient als richtlijn voor senioren. Het maakt het leven voor hen in het verpleeghuis gemakkelijker.

Slechts een zeer klein deel van de bewoners van een verpleeghuis kan zelfstandig met het leven omgaan. Hun actieradius kan echter worden verhoogd met eenvoudige hulpmiddelen.



Bijna driekwart van de bewoners (74 procent) in verpleeghuizen is mentaal ernstig beperkt. Van deze groep heeft de overgrote meerderheid (86 procent) extra hulp nodig in het dagelijks leven. Slechts 5 procent kan zelfstandig omgaan met het dagelijks leven. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van Bielefeld, die werd uitgevoerd in opdracht van het Centre for Quality in Nursing (ZQP). 807 bewoners in acht verpleeghuizen werden gecontroleerd en beoordeeld door 73 verpleegkundigen.



Door de juiste ondersteuning, kunnen veel bewoners beter in het dagelijks leven het hoofd te bieden naar het oordeel van hun verzorgers, maar: 22 procent van de verpleegkundigen van mening dat het milieu moet worden geoptimaliseerd. Dit omvat, bijvoorbeeld om kamers te ontwerpen in verschillende kleuren. 16 procent zei dat de steun aan geheugen ondersteuning belangrijk, bijvoorbeeld jeugd foto's of kalender met seizoensgebonden beelden zou zijn.



Terwijl de algemene medische zorg is goed, er slechts 3 procent van de bevolking minstens één keer per jaar een specialist zoals een Gerontopsychiater. De steekproef van de studie is niet representatief, maar komt overeen met de typische verdeling van bewoners in zorginstellingen in termen van leeftijd en geslacht, legt de ZQP uit.

Popular

Recent Posts

Blogarchief