Draag geen contactlenzen gedurende meerdere dagen vóór oogtest

Iedereen die een afspraak heeft met de oogarts voor hem en die contactlenzen draagt, moet zich een paar dagen onthouden van de kleine visuele hulpmiddelen. Vision kan niet goed worden gemeten na het dragen van lenzen. steh Als een oogarts een oogtest uitvoert, moeten dragers van contactlenzen voor enige tijd overschakelen naar een bril.

Als u een afspraak heeft met een oogarts en contactlenzen draagt, moet u een paar dagen zonder de kleine zichthulpmiddelen. Vision kan niet goed worden gemeten na het dragen van lenzen.



Vóór een oogtest kunnen contactlenzen meerdere dagen beter in de opbergdoos worden bewaard. Het meetresultaat kan anders worden vervalst, waarschuwt Gerald Böhme, hoofd van de contactlenzenafdeling van de professionele vereniging van oogartsen in Duitsland. De patiënt in zijn praktijk raadde hem altijd aan om drie dagen voor een oogtest de lenzen niet te dragen. Maar het kan ook meer zijn. Uiteindelijk hangt het af van de ervaring van de adapter, welke tijdsperiode het nuttig acht.



"In rigide lenzen kan astigmatisme licht veranderen als het wordt gedragen," legt de arts uit. De in het algemeen aangeduid als harde lenzen visuele hulpmiddelen compenseren voor onregelmatigheden van het hoornvlies. Dit effect kan in sommige gevallen enkele dagen aanhouden. "In zachte lenzen zwelt het hoornvlies op door gebrek aan zuurstof en verzuring", voegt Böhme toe. "Het heeft dan een andere dikte, een andere kromming en dus een andere breking, wat ook kan leiden tot onjuiste metingen."

Popular

Recent Posts

Blogarchief