Geen btw verschuldigd over goudstaven

Goud is niet hetzelfde als goud. Voor zogenaamd beleggingsgoud is geen btw verschuldigd in Duitsland. Dit wordt aangegeven door de federale vereniging van Duitse banken in Berlijn.

Goud is niet gelijk aan goud. Voor zogenaamd beleggingsgoud is geen btw verschuldigd in Duitsland. Dit wordt aangegeven door de federale vereniging van Duitse banken in Berlijn.



Het gouden en gouden munten die na het jaar 1800 werden geslagen, zijn wettig betaalmiddel of zijn en waarvan de marktprijs in wezen afhangt van hun goudgehalte.



In het geval van gouden medailles, gouden sieraden en historische gouden munten waarvan de waarde afhangt van de zeldzaamheid en niet van de goudwaarde, wordt btw in rekening gebracht. Als de prijs van een historische gouden munt groter is dan 2,5 keer de goudwaarde, is het verlaagde BTW-tarief van toepassing, anders de volledige btw.



Moderne commerciële gouden munten zoals de US Eagle, Maple Leaf of Canada, of de Engels Britannia komt vaak in verschillende denominaties van ongeveer een tiende van een ounce naar een vol greintje goud. Wie zoveel goud voor zijn geld wil krijgen, moet de grotere coupures kiezen. Want voor kleine munten zijn de productiekosten en dus de prijzen hoger. Dit geldt ook voor goudstaven.

Popular

Recent Posts

Blogarchief