Van school gaan: tieners hebben verschillende opties

nac Na het verlaten van school, naar het buitenland gaan - dat is wat veel afgestudeerden van de middelbare school wensen.

Na het einde van hun schooltijd willen veel jonge mensen alleen weer naar het buitenland. kan worden gerealiseerd door middel van de werken en reizen, stages of taalcursussen.



Een op de vijf studenten in Duitsland is geïnteresseerd in het buitenland te studeren. Dit blijkt uit een studie van het Instituut voor de Arbeid en de kwalificatie van de Universiteit van Duisburg-Essen. Om de tijd om te studeren of een opleiding start te overbruggen, studenten hebben verschillende opties, legt Julia Kirn. Zij adviseert jongeren over werkopdrachten en stages in het buitenland op het educatieve netwerk Carl Duisberg Centres:



Werk en reizen: met een Working Holiday Visa kunnen jongeren tot één jaar in het buitenland verblijven en daar geld verdienen. We zijn op zoek naar, bijvoorbeeld, krachten in de gastronomie, toerisme en landbouw. Dit programma is met name geschikt voor jonge mensen die zeer onafhankelijk en flexibel zijn, zegt Kirn.



Stages in het buitenland: dit kan je taalvaardigheden verdiepen en je beroepsleven leren kennen. "In de regel moeten sollicitanten voor een baan of een stage de wettelijke leeftijd bereiken", zegt Kirn. In sommige landen kunnen ook 17-jarigen worden aangenomen.



Taalcursus op lange termijn: jongeren blijven langer in het buitenland en kunnen hun nieuwe taalvaardigheden in het dagelijks leven uitproberen. Degenen die aan het einde van hun verblijf een examen afleggen, kunnen een internationaal erkend taalvaardigheidscertificaat zoals IELTS (International English Language Testing System) of TOEFL (Test of English as a Foreign Language) meenemen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief