Deel van leerlingen met een diploma van de middelbare school is gestegen in de ambachtelijke sector

Klusjesman met diploma van de middelbare school - deze combinatie is vrij zeldzaam. Maar er zijn meer en vaker. In sommige banen, is het graduatiegraad van de middelbare school zelfs meer dan 50 percenten. Dit wordt bewezen door statistieken van de Centrale Associatie van Duitse Ambachten (ZDH). de Het beroep van edelsmid heeft het hoogste graduatietarief bij nieuwkomers in de ambachtelijke handel.

Het aandeel leerlingen met een middelbare schooldiploma in vaartuigen is toegenomen. Het stond in 2012 op 9,1% voor de nieuwe leerlingen - bijna twee keer zo hoog als twintig jaar geleden. In 1992 waren slechts 5,2 procent van de beginners in handvaardigheid afgestudeerd. Dit is het resultaat van statistieken van de Central Association of German Crafts (ZDH). Het aantal afgestudeerden op de middelbare school is in dezelfde periode ook over het algemeen gestegen. Elke tweede leerling met vakmanschap had een middelbareschooldiploma (50,1 procent). Elke derde persoon had een middelbareschooldiploma (36,6 procent). Een minderheid (3,9 procent) stagiairs heeft geen diploma.



Afgestudeerden met een middelbare school zijn te vinden in de ambachtelijke beroepen, vooral in artistieke beroepen. Het hoogst aantal schoolverlaters onder nieuwkomers was in 2012 bij de goudsmid. Meer dan elke tweede leerling had een toelatingsexamen voor hoger onderwijs (53,7 procent). Op de tweede plaats kwamen de fotografen (51,1 procent). Dit werd gevolgd door de akoestische hoorapparaten (44,9 procent). Voor de statistieken 146 666 nieuwe contracten werden geëvalueerd in de ambachtelijke handel in 2012.

Popular

Recent Posts

Blogarchief