Schommels helpen ook bij volwassenen te slapen

Om dutje op de hangmat: Zwitserse onderzoekers in een kleine studie hebben ontdekt dat schommelende bewegingen veroorzaken verhoogde slaap en misschien wel diepere slaap.

om te slapen op de hangmat: Zwitserse onderzoekers hebben in een kleine studie die schommelende bewegingen om sneller te slapen en misschien diepere slaap lead



wetenschappers onder leiding van Sophie Schwartz en Michel Mühlethaler van de Universiteit van Genève heeft het gevonden. twaalf volwassen mannen tot twee 45-minuten dutje te maken. Het speciaal gebouwde bed was ooit in lichte vibraties geplaatst, de andere keer was het stevig verankerd. De resultaten worden gepresenteerd in het tijdschrift "Current Biology."



Alle personen tussen de 22 en 38 jaar werden beschouwd als goede slapers, die meestal niet dutten gedurende de dag of extreem slaperig waren. De kamer werd tijdens de experimenten donkerder en de soundscape bleef hetzelfde. Tijdens het dutje werden onder andere de hersengolven van de studiedeelnemers gemeten. Met behulp van elektro-encefalogram (EEG), kan de typische stadia van de slaap in acht worden genomen bij de mens. Deze omvatten in slaap te vallen, lichte slaap, diepe slaap of REM-slaap, optreden in de snelle oogbewegingen.



Alle proefpersonen waren sneller in slaap toen swingende proefopstelling Mühlethaler gezegd van de Afdeling Neurowetenschappen. Verrassenderwijs hebben de onderzoekers echter waargenomen dat bepaalde opgetreden versterkt aan hersenactiviteit. Deze omvatten, volgens de auteurs van de zogenaamde langzame oscillaties en slaap spindels. Deze hangen samen met, onder andere, de training van het geheugen tijdens de slaap en de diepere slaap. Wetenschappers willen nu controleren of schommelende bewegingen ook langere dutjes kunnen verbeteren en of ze mensen met slaapproblemen kunnen helpen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief