Co-betaling voor medicijnen hangt af van verkochte packs

di De extra betaling voor geneesmiddelen is afhankelijk van het aantal pakketten, niet van het aantal tabletten.

Medicijnen zijn bijna altijd beschikbaar bij de apotheek op korte termijn. Soms niet in de juiste maat. Als u vervolgens een klein aantal kleine pakketten in plaats van een bulkpakket accepteert, moet u een hogere betaling doen.



Apotheken verkopen geneesmiddelen die niet beschikbaar zijn in een voorgeschreven groot pakket, soms in meerdere kleinere verpakkingen. In dit geval, de verzekerde van de volksgezondheid verzekering co-betaling te betalen hangt af van het aantal en de grootte van de pakketten daadwerkelijk wordt geleverd, niet de oorspronkelijk voorgeschreven grootte van de verpakking. Dus de Sociale Hof Aken oordeelde (Az. S 13 KR 223/13)., Zoals de werkgroep Sociaal recht van de Duitse Orde van Advocaten zegt



De zaak Omdat de voorgeschreven grootte van de verpakking niet beschikbaar was, de apotheker waren drie individuele verpakkingen uit. De patiënt was nationale ziektekostenverzekering en zou hebben gehad tot een totaal van 16,98 euro te betalen voor de drie packs. De apotheek berekende echter de extra betaling op basis van de in het recept gespecificeerde grootte, dat wil zeggen 10 euro. Het factureringscentrum van de zorgverzekeraars heeft het hogere bedrag van de drie afzonderlijke pakketten van de vergoeding afgetrokken. Aan de andere kant klaagde hij.


1 2 Lees op één pagina

Popular

Recent Posts

Blogarchief