Kerst-bonus gebruiken voor pensionering

De kerstbonus betekent niet noodzakelijk dat geschenken worden gekocht. Medewerkers kunnen ook het geld voor ouderdom betalen. Met de conversie bespaart de werknemer belastingen en socialezekerheidsbijdragen. weihnachtsgel Kerstbonus is prima en kan worden gebruikt voor pensionering.

Medewerkers kunnen een deel van hun bruto inkomen gebruiken voor hun pensioenen. De zogenaamde uitgestelde vergoeding in het kader van bedrijfspensioenvoorziening is ook mogelijk voor speciale betalingen zoals Kerstmis of vakantiegeld.



Hoewel een juridische claim dringt er echter op ongeveer 40 procent van de werknemers in Duitsland hebben geen enkel bedrijf pensioen, volgens de recente pensioen rapport. Vervolgens wordt de actie financiële kennis voor alle beleggingsfondsen het (BVI) uit.



Occupational pensioenvoorziening is ofwel een directe betrokkenheid van de werkgever mogelijk of externe tussenpersonen, zoals pensioenfondsen, Provident fondsen of directe verzekeraars. Sinds 2013 marginaal gebruikt kan deze vorm van bescherming voor zichzelf te claimen.



In het geval van een salarisconversie is de werkgever verplicht om op verzoek van de werknemer een spaarbedrag direct in een pensioenovereenkomst te betalen. De werknemer kan kiezen of de besparing direct van het bruto salaris of van speciale betalingen moet worden genomen. Vaak betalen werkgevers zelfs een subsidie ​​voor bedrijfspensioen. Het voordeel: loonconversie is tot een bepaald bedrag vrij van sociale bijdragen en belastingen. Belastingen moeten eerst worden betaald voor pensioenbetalingen - meestal tegen een lager belastingtarief.

Popular

Recent Posts

Blogarchief