Duitse vereniging voor bedrijfsgeneeskunde en milieugerichte geneeskunde: ouder worden - werknemers fit houden

24.08.2015 Hoe slagen oudere werknemers erin om bij te blijven? Niet alleen mensen van dezelfde leeftijd vragen, maar ook jongere collega's. Het antwoord is niet duidelijk. Maar bewegen, een gezond dieet en een sociale omgeving maken veel verschil. nordi Nordic walking is goed voor oudere mensen. Dus blijven ze fit voor de klus.

Werkt tot 65 jaar of zelfs langer: wie nog jong is, vraagt ​​zich vaak af: hoe kan hij zo lang fit blijven?



Om de inzetbaarheid zo lang mogelijk te behouden, is er geen enkele truc, zegt Andreas Tautz. Hij is bestuurslid van de Duitse vereniging voor bedrijfsgeneeskunde en milieugeneeskunde (DGAUM).



Professionals moeten eerst en vooral proberen voldoende beweging te krijgen. Het zou drie keer 30 minuten gematigde oefeningen per week moeten zijn. Dan is het belangrijk niet te roken en slechts matige alcohol te consumeren of zelfs helemaal te onthouden.



Om zo gezond mogelijk te zijn, kunnen werknemers het onderwerp voeding niet vermijden. Dit omvat bijvoorbeeld het eten van ten minste vijf porties fruit of groenten per dag. Dan is voldoende slaap belangrijk, en last but not least hebben werknemers sociale relaties nodig. Het maakt niet uit of het een partnerschap, familie of collega's betreft: nauwelijks iets kan je zo snel verouderen als eenzaamheid.

Popular

Recent Posts

Blogarchief