Thuiswerkers moeten goed netwerken

Degenen die thuis werken, zorgen er beter voor dat ze voldoende contact hebben met collega's in het bedrijf. "Voor mensen met een thuiskantoor is het erg belangrijk dat ze netwerken", zegt Gudrun Sonnenberg uit Berlijn.

Gudrun Sonnenberg beveelt werkende mensen aan die vanuit huis werken om rondetafelgesprekken met de industrie te houden of om deel te nemen aan de vakbond. Anders verliezen thuiswerkers snel hun verbinding en horen ze niets nieuws meer van het bedrijf. Bovendien bestaat het gevaar om eenzaam te worden in het thuiskantoor.



Bij het opzetten van het thuiskantoor is het belangrijk dat professionals een prachtige plek in het huis kiezen. "Je zult tenslotte veel tijd op de plaats doorbrengen", zegt Sonnenberg. Daarom hoort het bureau niet in de kelder, maar in het raam met het mooiste uitzicht in het appartement.



Zelfs aan het bureau en de bureaustoel kunnen werkende mensen beter betalen voor items van hoge kwaliteit. "Professionals moeten hun thuiskantoor serieus nemen, dus er moet een bureau zijn voor hun eigen telefoon", adviseert de expert. Het thuiskantoor moet net zo goed zijn uitgerust als een werkplek in een bedrijf.



Het is immers belangrijk om anders te zijn dan uw familie of partner. "Zelfs op het thuiskantoor staat het werk voorop", zegt Sonnenberg. Vaak is er de verwachting: "Je was de hele dag thuis, waarom heb je nog niet gewinkeld?" Thuiswerkers zouden streng moeten zijn en zeggen: "Ik was hier, maar ik werkte op dezelfde manier als jij." dpa

Popular

Recent Posts

Blogarchief