Minder en minder mensen zonder ziekteverzekering

De verplichte verzekering sinds 2007 lijkt in werking te treden: slechts een fractie van de Duitse bevolking is niet gedekt door een ziekteverzekering. Zelfstandigen en werklozen glijden door het net.

Verplichte verzekering sinds 2007 lijkt in werking te treden: slechts een fractie van de Duitsers is niet gedekt door een ziekteverzekering. Zelfstandigen en werklozen glippen door het net.



Slechts 0,2 procent van de Duitsers had in 2011 geen ziekteverzekering. Volgens het Federale Bureau voor de Statistiek, waren 137.000 mensen niet gedekt door de ziekteverzekering op maandag van vorig jaar. Dit was 30 procent minder dan in 2007, toen 196.000 mensen in Duitsland geen recht op gezondheidszorg hadden.



Volgens de statistici van Wiesbaden zijn vooral de zelfstandigen en werklozen vaak niet verzekerd. Hiervan had elk ongeveer 0,8 procent geen ziekteverzekering in 2011. "Deze twee groepen mensen waren dus ongeveer vier keer zo vaak zonder ziektekostenverzekering als de bevolking als geheel", zei Robert Herter-Eschweiler, medewerker van Destatis. Tweederde van de getroffenen zijn mannen. Het aantal onverzekerde mannen daalde echter scherper dan dat van vrouwen.



De basis voor deze informatie is de aanvullende enquête over de ziekteverzekering in de microcensus, die slechts eens in de vier jaar wordt uitgevoerd. Sinds de hervorming van 2007 gezondheid tot verzekering verplicht voor degenen die geen "ander recht op medische verzorging" van toepassing is, dat is "in aanmerking voor steun" zijn, zoals ambtenaren, militairen en rechters.



De particuliere ziektekostenverzekering moet een zogenoemde basisrente bieden sinds 2009, de kosten minder, maar biedt ook minder voordelen. Volgens de Vereniging van Private Health Insurance (PHI) heeft in de afgelopen twee en een half jaar, 9.300 mensen die voor onverzekerd waren, concludeerde zo'n basistarief.

Popular

Recent Posts

Blogarchief