Kerstcadeaus online kopen: Tips voor senioren

Zelfs oudere mensen ontdekken steeds meer de voordelen van online aankopen. Vooral tijdens het kerstseizoen, als het gaat om het vinden van veel geschikte geschenken tegelijk. Maar u moet enkele tips opmerken. wen Wanneer senioren op internet surfen naar kerstcadeaus, moeten ze oefenen om op te letten welke gegevens ze moeten onthullen en hoe betrouwbaar de dealers zijn.

Oudere mensen moeten op de hoogte zijn van het online kopen van kerstcadeaus. Ze willen tenslotte geen slechte verrassingen voor het festival ervaren.



Het is belangrijk dat ze tijdens het bestelproces alleen de verplichte gegevens onthullen, en adviseert de hulpverleningsorganisatie Weisser Ring van het slachtoffer. Gerenommeerde dealers hebben alleen gegevens nodig die belangrijk zijn voor de uitvoering van het contract. Iedereen die een cadeau heeft gevonden - bijvoorbeeld voor de kleinzoon - kijkt welke gegevens als verplicht worden gemarkeerd. Deze omvatten de naam van de koper, e-mailadres, adres en bankgegevens of creditcardnummer. Meestal zijn het telefoonnummer en de geboortedatum optioneel.



De Weisse Ring beveelt aan dat u de betalingswijze van uw voorkeur kiest. Anders kan het gebeuren dat het kerstcadeau al is betaald - maar niet aankomt. Oudere mensen moeten hun orderbevestiging en factuur dan toegestuurd krijgen.



Een andere manier om erachter te komen hoe ernstig de online retailer is, kan een beetje onderzoek op het net zijn. Omdat vaak andere klanten de dealer al op andere portals hebben gewaardeerd. Als oudere mensen merken dat de dealer slecht wegkomt, moeten ze het bestelproces annuleren. Over het algemeen moeten ze niet schrikken om geschenken in het internet te kopen - ze moeten gewoon voorzichtig zijn.

Popular

Recent Posts

Blogarchief