Kind gefixeerd op een hobby: ouders moeten

geleidelijk afbouwen Trecker, baby, paard: als een kind door een bepaald iets wordt meegenomen, kan dit een probleem zijn voor de ouders. Toch moeten mama en papa liever uit het spel blijven en alleen ingrijpen in noodsituaties. kinder können unter umständen eine phase haben, in der sie auf ein bestimmtes spielzeug stehen. Kinderen kunnen een fase hebben waarin ze op een bepaald stuk speelgoed staan.

Het kan het personage uit de Disney-film zijn, een bepaalde speelgoed - of diersoort: kleine kinderen zijn mogelijk geïnteresseerd in één ding: ze worden dan specialisten in het veld en negeren andere problemen.



Ouders hoeven in dit stadium niet tussenbeide te komen - en vaak ook niet, zegt Isabelle Dulleck van het online adviesbureau van de Federale Conferentie over Educatieve Counseling. Kinderen staan ​​eerst goed in een onderwerp, dit kan nauwelijks worden beteugeld.



Het goede nieuws is: ouders mogen authentiek zijn en rustig communiceren, dat ze de Elsa of Ninjago hobby gewoon irritant vinden en niet willen delen, Misschien is er een familielid of kennis die net zo veel passie voor dit als het kind kan opbrengen.



Maar het is goed als ouders in de gespecialiseerde fase op zijn minst het mediaspectrum van hun kinderen uitbreiden: niet alleen kijken naar de film voor de twintigste keer, maar ook boeken lenen, afbeeldingen schilderen of ze aanmoedigen om rollenspellen te spelen.



Online raadpleging van de bke

Popular

Recent Posts

Blogarchief