Maagbeet op de babyhuid verdwijnt meestal vanzelf

Lichtrode, platte plekken op de huid van een pasgeborene zijn meestal geen reden tot bezorgdheid. Ze verdwijnen meestal tot het kind anderhalf jaar oud is. Ze worden in de volksmond ooievaarbeten genoemd en, in de volksmond, naevus simplex. bab Baby bij de kinderarts: Zogenaamde ooievaarsbeten verdwijnen meestal tot de leeftijd van anderhalf jaar.

Bleekrode, platte plekken op de huid van een pasgeborene zijn meestal geen reden tot bezorgdheid. Ze verdwijnen meestal tot het kind anderhalf jaar oud is. In de volksmond heten ze simplex ooievaar hapjes en in technische taal nevus.



"ooievaar beten kan worden gevestigd op het voorhoofd, op de oogleden, op het puntje van de neus tot de bovenlip of nek gebied", legt Prof. Hans-Jürgen Nentwich, bestuurslid van de Beroepsvereniging van Kind en Adolescent artsen (BVKJ) in Keulen.



de plekken komen over wanneer een verzameling van de bloedvaten uit te breiden in de buurt van het huidoppervlak. Een derde van alle pasgeborenen komen met deze vasculaire de wereld veranderen. Wanneer ouders op deze tijd drukken, vervaagt het meestal. Als het kind huilt of als de temperatuur verandert, kan de vlek donkerder worden.



"De kinderarts moet alle huidvlekken onderzoeken en hij kan zelf zien of hij ernaar kijkt, dat wil zeggen met een oogdiagnose een moedervlek of iets anders ", zegt Nentwich. Behandeling met een ooievaarbeet is meestal niet nodig. Als huidverkleuring langer dan drie jaar aanhoudt en deze verstoort, kan deze met een laser worden verwijderd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief