Sleutels opengelaten - verzekering betaalt slechts de helft

Iedereen die zijn autosleutels open laat liggen op het werk, riskeert ten minste een deel van de verzekeringsdekking. Dit blijkt uit een uitspraak van het Oberlandesgericht Koblenz.

Iedereen die zijn autosleutels open laat liggen op het werk riskeert ten minste een deel van de verzekeringsdekking. Dit is van een uitspraak van het Hogere Regionale Hof Koblenz.



Na het besluit van het Hogere Regionale Hof krijgt Koblenz een personeelslid van een bejaardentehuis na de diefstal van hun auto, slechts de helft van de schade. De vrouw had de sleutel in een open ruimte van het huis achtergelaten, die grove nalatigheid en roekeloosheid had, het gerecht motiveerde zijn beslissing op de mededeling van vrijdag (31 augustus) en bevestigde een beslissing van de rechtbank. (Resoluties van 14 mei en 9 juli 2012, referentie: 10 U 1292/11)



De vrouw had het volgens de rechters te gemakkelijk gemaakt voor de dief. Ze had haar mand niet vergrendeld met de sleutel in het kluisje, maar liet hem gewoon in de open woonkamer achter toen ze naar een andere verdieping ging. De dief reed weg met haar auto geparkeerd voor het huis, dat later beschadigd werd gevonden. Van de 7000 euro reparatiekosten betaalde de verzekering slechts de helft. En terecht, zeiden rechters.

Popular

Recent Posts

Blogarchief