Sommige diabetici komen in aanmerking voor een ernstig gehandicapte

- kaart Diabetes is een bekering en een last voor de getroffenen. Als u bijzonder getroffen bent, kunt u een invaliditeitskaart aanvragen. Dit kan voordelen hebben - maar niet altijd goedgekeurd.

Diabetes is een overgang en een last voor de getroffenen. Als u bijzonder getroffen bent, kunt u een invaliditeitskaart aanvragen. Dit kan gunstig zijn - maar niet altijd goedgekeurd.



Patiënten met zeer ernstige diabetes komen in aanmerking voor een invaliditeitskaart. Hiervoor moeten zij een hoge therapie kosten en aanzienlijke beperkingen in het dagelijks leven aan te tonen. Naar aanleiding van een uitspraak van het Federale Sociale Hof in Kassel (AZ: B 9 SB 2/12 R), de organisatie diabetesDE - in de richting van de Duitse Diabetes Help. Een hoge kosten van de therapie bestaat indien de zieke ten minste vier keer per dag om haar waarden te meten, de dosis aan te passen en moet de insuline.



Het tijdrovende meten en spuiten moet de aanvrager voor een periode van minimaal drie maanden aan te tonen. De hoge kostprijs alleen telt echter niet als een ernstige aantasting van het leven, waarschuwt de organisatie. Dit moet bovendien door de patiënt worden aangetoond. Hij zou het beste kunnen worden geholpen door zijn huisarts. Vanaf wanneer precies de beperking als ernstig wordt beschouwd, is ter beoordeling van het Provident Office, dat de kaart uitgeeft.



In het geval dat een diabetespatiënt alleen de vier dagelijkse injecties had gespecificeerd. Omdat het kantoor haar aanvraag afkeurde, klaagde ze. De rechters beslisten ten gunste van het Bureau en oordeelden dat de vrouw ook "als een geheel" ziek moet worden gezien wegens ziekte, om recht te hebben op de identiteitskaart. Gehandicapten hebben recht op professionele en financiële voordelen om hun bijzondere waardevermindering te compenseren.

Popular

Recent Posts

Blogarchief