Digitale werkomgeving: studenten hebben IT en Engels nodig

De digitalisering van de werkende wereld vordert. Maar wat betekent dat voor studenten? Wat zal er in de toekomst gebeuren? Een professor legt uit wat zij belangrijk vindt. di De wereld van het werk wordt steeds meer gedigitaliseerd. IT-kennis kan geen kwaad.

Studenten van elk vak moeten ernaar streven elementaire programmeervaardigheden te verwerven. In een steeds meer gedigitaliseerde werkwereld kun je niet zonder IT-kennis, Prof.



Gisela Lanza van het Karlsruhe Institute of Technology aan de zijlijn van het congres Working in the Digital World of the Federal Ministry of Economics. Niemand hoeft informatica te studeren om een ​​eenvoudige programmeertaal te leren, het is genoeg om rond te kijken naar de plaatselijke technische universiteit. Er zijn vaak beginnerscursussen in programmeren voor iedereen.



Ook een must in de gedigitaliseerde werkwereld zijn zeer goede Engelse vaardigheden. Er zijn slechts een paar bedrijven die uitsluitend nationaal opereren. Velen hebben sindsdien hun producten ver van huis verwijderd. Om hun weg te vinden, is de basis dat de taal goed wordt gecontroleerd.



Studenten moeten ook voorzichtig zijn om hun soft skills te trainen, zoals teamwerk of interculturele competentie. In de toekomst zullen afgestudeerden nog vaker werken dan in interculturele teams. Om je voor te bereiden is dit nog steeds de beste manier om een ​​semester in het buitenland door te brengen. Of je een semester langer bestudeert: maakt niet uit! Het is belangrijk om de ervaringen van het semester in het buitenland mee te nemen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief