Huisvestingskosten op de plaats van studie zijn inkomstengerelateerde kosten

Studenten kunnen de huisvestingskosten op de plaats van studie aftrekken als inkomstenbelasting. Hiervoor moeten echter bepaalde voorwaarden worden vervuld. be In de tweede beroepsopleiding kunnen de huisvestingskosten op de plaats van studie fiscaal in mindering worden gebracht.

Studenten kunnen accommodatiekosten aftrekken op de locatie van de studie als inkomstenbelasting. Hiervoor moet echter wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan.



De student moet al een tweede beroepsopleiding hebben voltooid, legt Anita Käding van de Belastingbetalersvereniging in Berlijn uit. Bovendien kan het onderzoek niet in het midden van het leven van de betrokkene. "Dat is, moet er nog een tweede huis, waarop het middelpunt van het leven zijn."



De strikte voorwaarden van een tweede huishouden hoeft niet te worden voldaan. Zo hoeft het oppervlak van het tweede huis niet te worden beperkt tot 60 vierkante meter, bijvoorbeeld. Dat bleek de Federal Fiscale Hof (BFH) clear (Az. VI R 78/10). Maar de kosten van de accommodatie is van invloed op slechts een belasting verminderen, als het nodig is extra uitgaven.



Er wordt nog steeds betwist of dergelijke kosten kunnen worden afgetrokken als onderdeel van een opleiding van de eerste graad als inkomstengerelateerde uitgaven. "Tot de beslissing van de BFH moeten de betrokkenen de kosten dienovereenkomstig vaststellen en beroep aantekenen tegen de negatieve belastingaanslag met het verzoek om de schorsing van de procedure met betrekking tot dossiernummer VI R 8/12," adviseert Käding.

Popular

Recent Posts

Blogarchief