Autoverzekeringen kunnen niet zomaar

annuleren Iedereen die jaren geleden een autoverzekering heeft afgesloten, betaalt soms een bijzonder gunstig tarief. Veel aanbieders reageren hierop met een kennisgeving. Dit is niet toegestaan. kfz-haftpflichtversicherer können verträge nicht ohne triftigen grund kündigen. auf diese weise darf etwa kein tarifwechsel erzwungen werden. jens schierenbeck/dpa/tmn Autoverzekeringsmaatschappijen kunnen contracten niet zonder goede reden beëindigen. Op deze manier kan bijvoorbeeld geen tariefverandering worden afgedwongen. Jens Schierenbeck / dpa / tmn

De aanbieder van een aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen kan het contract alleen onder strikte voorwaarden beëindigen aan een auto-eigenaar. Dit houdt onder meer in dat de bijdrage niet is betaald.



Net zo - bijvoorbeeld om oude klanten te verlossen of om andere tarieven te lokken - kunnen de verzekeringsmaatschappijen geen kennisgeving doen. Dit verklaart het consumentencentrum Baden-Württemberg en verwijst naar meldingen van consumenten die een opzegmoment hebben ontvangen tot 1 januari 2018.



De consumentenvertegenwoordigers adviseren de getroffenen, niet voor de gek houden. In de brieven stond bijvoorbeeld dat de klanten zouden worden beëindigd als ze het niet eens waren met een ander tarief. De nieuwe aanbiedingen zijn dan in sommige gevallen aanzienlijk duurder.



Volgens de voorstanders van de consumenten zijn kortetermijnannuleringen ook niet effectief. Deze moeten ten minste één maand vóór het einde van de lopende verzekeringsperiode bij de verzekerde aankomen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief