Meer en meer vrouwen

zitten achter het stuur van de auto Ondanks alle doemprofetieën nemen vrouwen steeds meer het voortouw op de Duitse wegen. Het zogenaamd zwakkere geslacht ligt zelfs voorop, blijkt uit een onderzoek van de Auto Club Europa (ACE) naar rijbewijsacquisitie. fra Vrouwen aan het stuur: steeds meer vrouwen nemen het rijbewijs. Ondanks alle doemprofetieën nemen vrouwen steeds meer het voortouw op de Duitse wegen. Het zogenaamd zwakkere geslacht ligt zelfs voorop, blijkt uit een onderzoek van de Auto Club Europa (ACE) naar rijbewijsacquisitie.



In 2011 zijn er 395 720 rijbewijzen voor vrouwen van alle leeftijden uitgegeven, zei de ACE op woensdag (6 maart) in Stuttgart. Dat is 11.717 of drie procent meer dan bij mannen (384.003). De voorsprong tot dusverre is echter alleen van toepassing op de absolute cijfers. Voor elke 10 000 inwoners bevonden vrouwelijke automobilisten zich nog steeds net achter de mannen met 95 tot 95,6 rijbewijzen in het hele land. Alleen in Baden-Württemberg, Beieren en Hessen hadden ze de rand.



Opvallend zijn de regionale verschillen volgens ACE. Terwijl 10 000 vrouwen het rijbewijs in Baden-Württemberg 109, waren er op de bodem van Saksen slechts 57.



De ACE hoopt in het gezicht van de toenemende macht van vrouwen op de weg naar "minder tempo en alcohol ongevallen en minder rood licht schendingen "en in plaats daarvan op" een beetje meer respect en partnerschap".

Popular

Recent Posts

Blogarchief