Autowassen op eigen risico

Natuurlijk, als een auto beschadigd raakt in de wasstraat, is de bestuurder hiervan aansprakelijk - veel chauffeurs denken van wel. Maar het kan ook anders zijn, zoals uit een uitspraak van de rechtbank blijkt.

Als een auto in de wasstraat beschadigd is, is de bestuurder natuurlijk aansprakelijk - denk aan veel chauffeurs. Maar het kan ook anders zijn, zoals uit een uitspraak van het gerecht blijkt.



Autowasseretteapparaten hoeven niet noodzakelijk aansprakelijk te zijn voor schade aan voertuigen tijdens het schoonmaken. In reactie op een uitspraak van de rechtbank Haldensleben (dossiernummer: 17 C 631/10) maken het verkeer advocaten van de Duitse Orde van Advocaten (DAV) voorzichtig. Een autohouder had geëist vergoeding na de standaard achterspoiler van zijn auto was afgebroken in de was, maar had in de rechtszaal zonder succes.



De jury was van mening dat het niet ondenkbaar is nog in goede staat een wasstraat die standaard toebehoren kunnen de auto te beschadigen. De plant goed was onderhouden en hebben goed werkt. Voor voertuigen met carrosseriestructuren verhoogt het gebruik van wasstraten in de auto het risico. De exploitant van autowasplaatsen zal zijn contractuele verplichtingen nakomen als hij op dit risico wijst en sluit aansprakelijkheid voor schade uit.

Popular

Recent Posts

Blogarchief