BMW R nineT: een roadster van de oude school

be Klassiek design ontmoet moderne technologie in de BMW R nineT.

Lange ritten rijden..BWM brengt een motorfiets op de markt die is gebaseerd op klassieke modellen. Bijvoorbeeld een herontwerp van een racefiets zoals in de jaren 1960 is mogelijk.



Voor fans van klassieke motorfietsen lanceert BMW de R nineT roadster volgend voorjaar. Het nieuwe model werd op woensdag gepresenteerd tijdens de ceremonie ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de motorfabrikant in München. Het puristische ontwerp van de machine combineert old-school stijlelementen zoals ronde koplampen en spaakwielen met moderne technologie en is om te bouwen: het passagiersframe kan bijvoorbeeld worden losgeschroefd om het model eruit te laten zien als een Café Racer - een herontwerp uit de jaren 60 , Met een groot aantal accessoires kunnen fans de R nineT volgens hun eigen specificaties opnieuw opbouwen.



De Beierse leden hebben gekozen voor een klassieke aandrijving: een boxermotor met twee cilinders. De 1170 cc-motor levert 81 kW / 110 pk, ontwikkelt een maximumkoppel van 119 Newton-meters en wordt gecombineerd met een 6-versnellingsbak. Volgens de fabrikant accelereert de Roadster in slechts 3,6 seconden naar 100 km / u De omgekeerde telescopische vork die is geleend van de supersportfiets S 1000 RR is ongebruikelijk voor een BMW-boksermodel. De basisprijs voor de R nineT is 14.500 euro.

Popular

Recent Posts

Blogarchief