Dakkoffer voor de auto moet passen

Als het hele gezin op vakantie gaat, is de ruimte in de kofferbak voor de bagage vaak niet genoeg. De oplossing is dan een dakkoffer. Maar de gehechtheid van een doos heeft zijn valkuilen. De bestuurder moet ook voorbereid zijn op delicate situaties. wer eine dachbox für den urlaub benutzen möchte, der sollte vorher kontrollieren, ob sie auch wirklich für das auto geeignet ist. Wie een dakkoffer wil gebruiken voor de vakantie, moet van tevoren controleren of deze echt geschikt is voor de auto.

Het lenen van een dakkoffer uit de auto van je buurman als je met de auto reist, kan een slecht idee zijn. Omdat de bevestigingsmiddelen van het draagsysteem voertuigspecifiek zijn.



Daarom moeten automobilisten er zeker van zijn dat het systeem in hun auto past. Op de drager komt dan de doos. Moderne kistsystemen zijn gestandaardiseerd volgens DIN 75302 of ISO 11154, legt TüvSüd uit.



Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de kist en de lading de maximale dakbelasting niet overschrijden. Informatie hierover is meestal te vinden in de handleiding van de auto. Na 50 kilometer moeten bestuurders de aanbouwdelen opnieuw inspecteren en indien nodig aanhalen. Houd onderweg rekening met het feit dat de remweg langer wordt, de auto kantelt meer naar de kant bij het nemen van bochten, en de gevoeligheid van de zijwind ook toeneemt. De deur adviseert om te remmen alvorens te gaan rijden, bijvoorbeeld op een lege parkeerplaats.

Popular

Recent Posts

Blogarchief