Eén op de tien bedrijven gebruikt big data-applicaties

ers Alleen iets minder dan één op de tien bedrijven maken gebruik van "Big Data".

Alleen iets minder dan één op de tien bedrijven in Duitsland gebruikt om de "Big Data", bekend als de analyse van grote hoeveelheden gegevens dateren. Tegelijkertijd plan, 31 procent van de bedrijven daadwerkelijk dergelijke oplossingen te gebruiken, zoals aangetoond in een onderzoek van IT-branchevereniging Bitkom.



Bitkom president Dieter Kempf zei op zondag, de bescherming van gegevens is een fundamentele bouwsteen van dergelijke diensten.



Onder het kopje "big data" worden applicaties samengevat, waarmee gegevens kunnen worden geanalyseerd dankzij de huidige rekencapaciteit in ongekende dimensies. Dit zou bijvoorbeeld moeten helpen bij medisch onderzoek, maar ook bij de beheersing van bedrijfsprocessen. Voor de in opdracht van Bitkom uitgevoerde enquête werden 507 bedrijven bevraagd.



Tegelijkertijd hebben de onthullingen over de verspreiding van internetsurveillance door het Amerikaanse inlichtingenagentschap NSA het wantrouwen van de consument ten aanzien van gegevensanalyse aangewakkerd. In een andere Bitkom-enquête zei 59 procent dat het NSA-schandaal een negatieve invloed had op hun gegevensverwerkingspraktijken. Het percentage consumenten dat zich zorgen maakte over de steeds toenemende hoeveelheden gegevens steeg binnen een jaar van 50 naar 62 procent.



Uitleg over het CeBIT-motto: Datability



Overzicht van CeBIT-nieuws

Popular

Recent Posts

Blogarchief